Robert Capa kiállítás

 2010.02.22. 09:25

Kiállítás Robert Capa, 20. századi fotográfus képeiből

Helyszín: Móra Ferenc Múzeum, Szeged

Időpont: 2010. február 19. - április 25.

 

Robert Capa, Friedmann Endre Ernő néven született Budapesten, 1913. október 22-én. A 20. század egyik legjelentősebb fotográfusa, elsősorban dokumentaristaként, haditudósítóként tartják számon. Rövid élete során öt csatatéren fotózott (a spanyol polgárháborúban, a II. világháborúban, a japán-kínai háborúban, az első arab-izraeli háborúban, Indokínában). A II. világháború során a Life magazin tudósítójaként bejárta az afrikai és az olaszországi hadszíntereket, a normandiai partraszállásnál is ott volt, és dokumentálta a háború eseményeit.

(Indokína, 1954. május 25.)

Érdekességek: - magyar barátai között cápa volt a beceneve             - Steven Spielberg, Ryan közlegény megmentése című filmjének nyitó képsorait, a normandiai partraszállásról készült képek alkotják

Életrajz, munkássága, képei:

http://www.mnm.hu/capa/index2.html

http://www.mnm.hu/capa/index3.html

Címkék: programok kiállítások

A bejegyzés trackback címe:

https://jugyumako.blog.hu/api/trackback/id/tr181780178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása