Állatok Világnapja

 2010.10.04. 08:00

Az Állatok Világnapját 1931-ben, Olaszországban hívták életre (Magyarországon 1991. után vált népszerűvé). A kezdeményezés célja, a vadon élő állatok pusztulásának megfékezése volt. Később a kör tágult, minden állat védelmét felvállalta. A világnapok szaporodásával párhuzamosan, viszont egyre inkább a velünk élő állatok kerültek a középpontba.

Időpontja október 4.Assisi Szent Ferenc halálának évfordulója. A rendalapító Szent Ferenc, az állatok védőszentje, aki a legenda szerint nemcsak értette az állatok nyelvét, hanem beszélgetett is velük.

Az Állatok Világnapjának alapelve, hogy az állatok boldogabbá teszik életünket, segítőtársként és barátként gazdagítják mindennapjainkat. Az ünnep célja, hogy az ember és állat közötti barátságot erősítse, valamint felhívja a figyelmet az együttélés fontosságára.

"Mondd, szereted az állatokat?

A kutyát, a macskát, csacsit, lovat

s a madarakat: a verebeket,

rigót, galambot, pintyeket,

akik a Földön veled élnek,

s bundájuk, tolluk melegében

nekik is van szívük, csak éppen nem beszélnek?"

(Rónay György)

Címkék: világnapok

A bejegyzés trackback címe:

https://jugyumako.blog.hu/api/trackback/id/tr552343055

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása