A Víz Világnapja 2011

 2011.03.22. 08:15

18 éve, az ENSZ 1993. évi stockholmi, 47. kongresszusa március 22-ét, a Víz Világnapjává nyilvánította, az 1992-ben Rio de Janeiro-ban megtartott környezetvédelmi konferencia kezdeményezését követően. A világnap célja, hogy a kormányok, szervezetek, magányszemélyek védjék saját környezetüket, s ez által a Föld vízkészletét.

E napon világszerte megemlékeznek a vízről, annak fontosságáról és a vízkészletek megóvásáról. 2011-ben, az ENSZ által kiadott jelmondatnak megfelelően a Víz Világnapjának mottója: "Víz a városokért, városok a vízért."

Érdekességek, információk:

http://www.vizvilagnap.hu

http://www.fszek.hu/konyvtaraink/kozponti_konyvtar/kozzossegi_informaciok_tara/jeles_napok/?article_hid=19274

Címkék: világnapok

A bejegyzés trackback címe:

https://jugyumako.blog.hu/api/trackback/id/tr982761261

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: HA FOLYÓVÍZ VOLNÉK | MÁRCIUS 22. | A VÍZ NAPJA 2011.03.22. 10:56:25

VIGYÉL ÁT, RÉVÉSZEMHa folyóvíz volnék, bánatot nem tudnék,Hegyek, völgyek között zengedezve járnék.Ahol kitérülnék, virágot növelnék,Hegyek völgyek között, virágot növelnék.Leányok leszednék, bokrétába kötnék,Az ő édesiknek kalapjára tűznék.(illus...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása